V

Specialiteiten

Ontdek mijn ambachtelijke
barbecuespecialiteiten

Dat ik erg trots op mijn ambacht ben, bewijzen de barbecuespecialiteiten die ik hier aan u presenteer. Per gerecht geef ik u een korte beschrijving over de inhoud en de bereiding. Aarzel niet om mij te contacteren als u daarover vragen heeft. Andere gerechten en formules zijn op mijn menukaart te vinden.

Broodje pulled pork

Dit broodje is een zachte en warme ovenkoek die geliefd is bij jong en oud omdat die een origineel karakter heeft. Het broodje wordt geserveerd met een typisch Amerikaanse koolsalade, pulled pork en twee sausjes

Het vlees wordt volgens Amerikaanse traditie klaargemaakt en gaart veertien uur lang. Daarna trek ik het in heel fijne draadjes en breng ik het op smaak met een warme huisgemaakte barbecuesaus. Het vlees heeft een zeer malse structuur en smaakt zoet gekruid. Om het af te maken, voeg ik er nog een zelf opgelegd uitje en extra witte kruidensaus aan toe.

Traaggegaarde ribbetjes

Aan mijn zorgvuldig uitgekozen spareribs zit behoorlijk wat vlees. Ze zijn vijf uur lang gegaard op de Amerikaanse manier en hebben een rokerige smaak door het kersenhout dat ik ervoor gebruik. Ze worden zodanig lang gegaard, zodat het vlees bijna van de beentjes afvalt (fall off the bone). 


Ik breng ze op smaak met een kruidenmengeling van het huis. De zoet-pittige rub creëert een ware sensatie in uw mond. Bovendien zien de ribbetjes er erg smakelijk uit omdat ik ze met een rode barbecuesaus lak.

Beenham met mosterd-honingsaus

Mijn in huis gepekelde en gegaarde beenham is de perfecte maaltijd op elk feest. De ham heeft een krokante korst en is gelakt met een honing-mosterdbarbecuesaus.

imageedit
Ribbetjes
imageedit
Côte à l’os

Koude of warme gerookte zalm

Mijn passie voor vis en vlees roken, begon bij het gerecht koude gerookte zalm. Die specialiteit is bij mij van september tot april te verkrijgen. Ik balanceer zout, suiker en andere kruiden zodanig uit dat de zalm goed tot z’n recht komt. Die serveer ik op eik of beukenhout.

Côte à l’os

Côte à l’os is het paradepaardje van Smoke2Grill. Ik vind het belangrijk hoe het vlees bereid en versneden wordt – al begint het proces wel bij de selectie. Daarom werk ik alleen met internationale en exclusieve rassen van nauwkeurig uitgekozen leveranciers.

Assadokruis

Een heel lam of varken boven een open vuur klaarmaken, is een arbeidsintensieve job. Ik ben immers meer dan acht uur in de weer om het vlees te bereiden en te kruiden. Het vuur houd ik de hele dag in de gaten. Een smaaksensatie voor de echte vleesliefhebbers onder ons!